25 en 26 juni was Els Franken de gastkunstenaar in de galerie.

Els Franken is een gretig observator van mensen. Van hun houdingen, hun blikken, gebaren en emoties. Die onthullen hele werelden aan haar. Els slaat deze indrukken op en gebruikt ze als basis voor haar werk.

Dat werk bestaat uit grote en kleine mensfiguren waarin bepaalde karakteristieken of emoties worden uitvergroot. Je voelt en ziet de emoties en de verhalen die de figuren vertellen. De ene keer verbeeldt Els menselijk drama, de andere keer spat de vrolijkheid om al ons menselijk gestuntel ervan af.

Zo kun je de ontreddering van een schuldig kind tegenkomen. Maar ook angst, balanceren, lijden, dromen, verkrampen en verlegenheid. Ernst en humor wisselen elkaar af.

De beelden worden opgebouwd uit verschillende materialen. Textiel speelt vaak een grote rol. Els werkt niet altijd met een vooropgezet plan. Het beeld ontstaat al doende. Ze kijkt wat er gebeurt tijdens het maken en reageert daar weer op.

Speciaal voor de expositie in de galerie maakt Els een installatie over een actueel thema waarin ze ruimtelijk werk met geluid combineert.

www.elsfranken.com

I ‘ld love to tell you about my work,
my exhibitions,
the use of material
and so much more.
So, feel free to sign up.