Hier zie je mij aan het werk in mijn atelier. Mijn plek, waar ik me helemaal thuis voel. Niets is heerlijker dan me terug te trekken in deze ruimte en m’n handen vies te maken met gips, klei, was en andere materialen. En als er dan ook nog beelden ontstaan die vertellen wat me bezig houdt ben ik helemaal gelukkig.

Rode draad in mijn werk is het gebruik van mijn eigen lichaam. Vaak begin ik met een nieuw beeld door een mal te maken van (een deel van) mijn eigen lichaam. Denk daarbij aan handen, vingers, voeten, gezicht, oren, neus, benen of ook rug. Met deze mal maak ik dan meerdere afgietsels in diverse materialen. Al spelend met deze afgietsels begin ik te ontdekken over welk verhaal of gevoel het gaat. En stap voor stap ontstaat er dan een beeld of een installatie.

Ook experimenteer ik graag met nieuwe materialen. En het liefst zo dat ik erachter kom hoe ik het kan gebruiken op een manier waar het eigenlijk niet voor bedoeld is.  Dat levert namelijk de mooiste verrassingen op. Voor mij zijn die het interessantst. Ik vind het fijn om in het atelier niet alles in de hand te hebben, maar al spelend dingen te ontdekken, werk te zien ontstaan en zelf geraakt te worden door de betekenis van de beelden.

Terugkerende thema’s zijn: ruimte en beperking, vrijheid en onvrijheid. Ik denk hier veel over na en lees er ook graag over. Hoeveel ruimte heb je nodig om jezelf te zijn? Kun je dat zelf creëren of heb je daar anderen voor nodig? Wat als je weinig ruimte voelt? Wat is je eigen rol hierin? Stel je je afhankelijk op of neem je zelf de regie?

Naast lekker in mijn uppie in het atelier werken vind ik het ook geweldig als mensen op bezoek komen. Om mijn werk te bekijken, maar ook om over mijn werk en mijn drijfveren in gesprek te gaan.

Iedere 2e zaterdag van de maand houd ik daarom open huis: atelier en galerie zijn open.

Maar ook tussendoor ben je van harte welkom! Stuur me even een berichtje of kom spontaan langs!