Sandra van de Griendt

13 en 14 april 2024 heeft Sandra van de Griendt in de galerie geëxposeerd.

Tekenen en fotograferen zijn twee disciplines die Sandra met elkaar afwisselt. Maar soms gebruikt ze ze naast elkaar, bijvoorbeeld in de vorm van een boekje of leporello. Sandra vindt het fijn om experimenteel en onderzoekend bezig te zijn. Dat levert vaak verrassende beelden op en die kunnen abstract, verstild of poëtisch zijn.

Ze bedenkt haar tekeningen niet van tevoren. Het ontstaat spontaan, laag over laag. Sandra heeft geen einddoel voor ogen, maar merkt onderweg wanneer iets af is. Dat kan van de ene streek op de andere zijn; het is altijd een verrassing.

Bij het fotograferen werkt het anders. Ze zegt zelf: “Ik ben niet echt een fotograaf. Ik gebruik slechts het medium om tot een bepaald resultaat te komen. Soms zie ik iets wat me intrigeert, zoals een schaduw, spiegeling, een lijn of een mooie vlek. Pas later, op mijn beeldscherm, zie ik of ik er iets mee kan. Het kan ook jaren later zijn dat ik de foto weer tegenkom en er dan ineens iets in zie.”

In een bijzonder project waar Sandra al een aantal jaar mee bezig is probeert ze vorm te geven aan het dementieproces van haar zusje. Dit doet ze ook weer via foto’s, tekeningen en film.

www.fibre-art.nl