Lilo Glerum

9 december 2023 heeft Lilo Glerum in de galerie geëxposeerd.

Lilo Glerum is geboren in  Zurich, Zwitserland. Met haar vader bracht ze veel tijd door in de natuur. Hij kon prachtig vertellen over de planten die ze tegenkwamen. Zo is haar liefde voor de natuur ontstaan. En die liefde is ook de inspiratie voor haar werk geworden.

Tijdens een vakantie ontmoette zij haar man Jan en is ze naar Nederland verhuisd. Als kind al vond Lilo het fijn om te tekenen. Later is ze zich gaan verdiepen in etstechnieken, waarvoor ze aan de Werkschuit in Zeist cursussen is gaan volgen. Al snel was ze geboeid door de vele mogelijkheden, waaronder lijn-ets, droge naald, aquatint enz. Van 1976 tot 1984 heeft zij haar techniek verder ontwikkeld onder begeleiding van kunstenaar-docent Bert Keller.

In haar werk komt de liefde voor de natuur o.a. tot uitdrukking in de etsen die zij maakte over de paardenbloem. Ze was zeer gefascineerd door de verschillende groeivormen.

Naast etsen maakte ze ook collages. Tijdens haar reizen ontdekte ze dat er overal op de wereld putdeksels liggen, kunstwerken zomaar op straat. Zo is de serie collages over putdeksels ontstaan. In de Zwitserse bergdorpen zijn ze ook ingelegd met stenen. Toen ze dat zag in het geboortedorp van Alberto Giacometti is ze zich in zijn leven en werk gaan verdiepen. En ook dat heeft ze weergegeven in een serie collages.

Lilo ziet haar werken als reizen in de wereld en de fantasie, omgezet in tekens en vormen.