Wim Bakker

11 en 12 november 2023 heeft Wim Bakker in de galerie geëxposeerd.

Wim Bakker maakt abstracte schilderijen waarbij kleurvlakken, lijnen en ritmes een grote rol spelen.

Wim is geboren in Amsterdam, maar woont en werkt al ruim 30 jaar in Nunspeet. Na jaren te hebben gewerkt als docent Beeldende Vorming, heeft hij nu zijn eigen atelier als zelfstandig kunstschilder. In dat atelier geeft hij ook cursussen Moderne en Hedendaagse Kunst.

Bakker studeerde kunstgeschiedenis en ontwikkelde gedurende zijn leven een steeds grotere passie voor de moderne en hedendaagse schilderkunst.

Na diverse periodes maakt hij momenteel geometrisch abstracte werken. Ordening, ritme, kleur, lijn en vlak zijn de ingrediënten van zijn werk. Hij zoekt tijdens het schilderproces naar rust en balans. Maar hij voegt er graag een eigenaardigheid, een dissonant, een verschuiving of een verstoring aan toe. Daardoor roepen zijn bijna volledig, geometrisch abstracte werken toch ook emoties op. Voor Wim krijgt zijn werk zo raakvlakken met de realiteit.

De werken krijgen geen titel om geen enkele associatie op te roepen. De toeschouwer is geheel vrij om er een eigen beschouwing op los te laten.